
Aardingsmateriaal
Het is zo dat uw elektrische omheining gebruik maakt van een kringloopsysteem waarin de stroom zich verplaatst via het schrikdraad (draad, koord of lint). Door uw schrikdraadsysteem te aarden, zorgt u er voor dat de stroom uiteindelijk weer terugkomt bij uw apparaat en wel op het moment dat één van uw dieren contact maakt met het schrikdraad.
Hoe belangrijk is aardingsmateriaal?
Hoe werkt aarding? En is het verstandig om te kiezen voor goedkoop aardingsmateriaal of kunt u daar beter wat meer geld aan uitgeven? Zoals we hiervoor al schreven kunt u een schrikdraadsysteem vergelijken met een kringloop. Als het kringloopsysteem wordt onderbroken, bijvoorbeeld omdat een dier contact maakt met het draad, dan zorgt een aardpen ervoor dat de stroom weer wordt teruggebracht naar uw schrikdraadapparaat. Maar het aarden zorgt dus ook indirect voor het zogenoemde 'schrikeffect'. Nu beseft u meteen hoe belangrijk aardingsmateriaal is. Bezuinig er niet op!
Wat heeft u naast een aardpen nog verder nodig?
Voor een juiste aarding heeft u een goede aardpen nodig. Kies voor extra aardpennen wanneer uw schrikdraadsysteem op een zanderige of droge bodem wordt geplaatst (of gebruik Gallagher Bentonite aardingsmix). Plaats deze dan wel 3 tot 4 meter van elkaar. Naast een aardpen heeft u een aardklem nodig. Voor apparaten die de stroom uit batterijen of een accu halen, gebruikt u een aardpen van 0,5 tot 1 meter. Voor lichtnetapparaten kiest u voor een langere aardpen van tenminste 1.70 meter.
Direct aardpen schrikdraadapparaat kopen
Koop vandaag nog uw Pulsara aardpen of Gallagher aardpen bij Schrikdraad.com. Ook voor andere aardingsmaterialen kunt u uiteraard bij ons terecht. En dat geldt ook zeker voor een advies op maat. Neem in dat geval direct contact op met één van onze schrikdraad adviseurs.